KOM TIDIGARE – STANNA LÄNGRE

När du ändå är i Lidköping borde du passa på att uppleva fler av områdets höjdpunkter. Kom på torsdagen och lyssna på blues i Stadsträdgården och stanna på söndagen och cykla runt Kållandsö. Eller varför inte strosa runt i Lidköpings centrum och fika på något av stadens alla mysiga caféer efter en fullspäckad kajakhelg?

Sommar i trädgårn i Lidköping

MUSIK I STADSTRÄDGÅRDEN

På torsdag kväll 19.00 är det gratis konsert i Stadsträdgården. Ta med en filt och slå dig ner i det gröna och njut av härlig musik och god stämning. Det finns begränsade antal bänkar men mer än nog gräsmatta.

Information om vilken artist kommer släppas här: Klicka här.

Vandra på Kållandsö

VANDRA

Kållandsö är känt som ett väldigt fint vandringsområde. Här finns många olika leder att välja på och nya tillkommer hela tiden. Du kommer även hitta informationsskyltar om natur- och kulturhistoria längs många av lederna.

Vandringskarta Kållandsö>>

Andra vandringsleder >>

Bastuflotte hos Navens Outdoor Experience

NAVEN OUTDOOR EXPERIENCE

Navens kajak erbjuder paddling i fantastiska skärgården runt Kållandsö. Här kan du hyra kajak och få tips om utflykter. De har också en fantastisk bastuflotte med badtunna, bastu och grillkåta.

Navens kajak >>

Rörstrand museum i Lidköping

MUSEUM

I Lidköping centrum hittar du Vänermuseet som visar allt som handlar om Vänerns djup. De har en digital rundvandring, eller varför inte kika på en 8,5 kg tung gädda i deras akvariedel? Om du är mer intresserad av historian bak porslins-kulturen i Lidköping ska du ta dig till Rörstrand museum, där kan du se hur det gick till under de 300 år som Lidköping producerade porslin.

Vänermuseet >>
Rörstrand museum >>

Fika under Läckö kajakträff

BARA VARA

Efter en hel helg med paddling kan du faktiskt unna dig att bara vara. Ta en bok, hitta din plats i naturen och bara njut. Om du vill ha en riktig gofika kan du välja och vraka bland alla mysiga caféer.

Caféer på Kållandsö >>
Alla caféer i Lidköping >>

Cykla runt Kållandsö

CYKLA

Kållandsö erbjuder otroligt fina cykelvägar, både på asfalt och grus. Du kan hyra cykel på Läckö Slott, Spiken fiskehamn, Hörvikens marina, Läckö golf eller Läckö Strand. Det går tyvärr inte att boka cykel online, men kontakta dem innan så ordnar de en bokning. Med cykel kan du ta dig dit de flesta turister aldrig hittar, gömda stränder och tomma skogsgläntor.

Läckö Slott >>
Spikens Fiskehamn >>
Hörvikens marina >>
Läckö golf >>
Läckö Strand >>